Aardolie is de grondstof voor vele producten, van zeep tot brandstof, van plastic tot parfum. Olie is de meest verhandelde grondstof op de beurs. Op de tweede en derde plaats komt aardgas en goud. Er zijn weinig grondstoffen die in zoveel producten voorkomen of gebruikt worden om tot productie te komen als aardolie. Mede door de op dit moment relatief makkelijke manier van winning van deze grondstof en de enorme toepasbaarheid is olie een van de zo niet de belangrijkste grondstof om in te handelen.
Nieuwe technieken zorgen ervoor dat de voorraad winbare olie nog steeds ieder jaar naar boven bijgesteld wordt. Vraag is tot welke prijs er tot winning wordt overgegaan. Milieuschade, onvoorspelbare gevolgen voor mens en dier en kosten vormen de belangrijkste belemmeringen. Maar deze nieuwe technieken zorgen ervoor dat voorheen als uitgeputte bronnen bekend staande velden nu alsnog rendabel zijn. Ook kunnen nu op grotere diepte op voorheen onbereikbare locaties toch gewonnen kunnen worden. Vaak zijn deze als omstreden staande technieken voer voor speculatie als de grondstofprijzen voor aardolie de pan uit rijzen. Zij worden dan economisch pas rendabel.
Olieprijs volgt ontwikkelingen in de wereld.
De olieprijs wordt tegenwoordig voornamelijk bepaald door de ontwikkelingen in de wereld. Crisis, al dan niet van economische aard. Schaarste van de olie, belemmerde doorgang van tankers via relevante vaarroutes. In vroeger jaren was de prijs van ruwe olie geen transparant gegeven. Grote oliemaatschappijen en de producenten hielden er een schimmig ondoorzichtige manier van werken op na. Uitzondering hierop was de markt van de Verenigde Staten waar veel onafhankelijke producenten waren, de zogenaamde independents. De reden dat hier wel sprake was van transparantie kwam doordat de grondstoffen daar eigendom zijn/waren van de grondeigenaar en niet van de overheid, zoals in de meeste andere producerende partijen. Door de enorme hoeveelheid aanbieders was hier wel sprake van concurrentie en werd de prijs zoals tegenwoordig gemeengoed bepaald door de marktwerking. Na bijzonder ernstige prijsdalingen na de ontdekking van het gigantische Oost-Texasveld in 1930 werd de productie beperkt door staatscommissies met als belangrijkste de Railroad Commission of Texas, om prijzen te reguleren, waardoor prijzen stabiliseerden en er een gemiddeld hoger prijsniveau werd bereikt.
Naast conventionele olie kennen we ook “onconventionele olie”. Het winnen van deze olie opgeslagen in schalies was tot voor kort niet rendabel en een nog niet bewezen techniek. Schalie is een verharde kleisoort, ook wel kleisteen genoemd. De schalies (lagen) waar genoeg organisch materiaal in zit worden olieschalies genoemd. Het winnen van deze oliesoort brengt bijzonder hoge kosten en zoals het zich nu laat aanzien veel milieuschade met zich mee. De totale hoeveelheid onconventionele olie in Noord-Amerika werd in 2008 geschat op 2100 miljard vaten (bijna het dubbele van de destijds bewezen wereldreserve aan winbare olie). Op dit moment is de experimentele winning van deze olie zo goed als afgesloten. Bij sterke stijging van de koers van traditionele olie zal deze “miningvorm” pas interessant zijn. De (nog onbekende) milieuschade en vooralsnog hoge kosten zetten deze techniek nog even in de ijskast.
Een andere onconventionele manier om olie te winnen is uit de Canadese teerzanden. Er kan naar schatting geschat uit deze teerzanden minstens 1000 miljard vaten geproduceerd worden. Ook deze winning is echter moeizaam, de teerzanden bevatten slechts enkele procenten kerogeen die tot bruikbare aardolie kunnen worden getransformeerd. Ondanks de hoge kosten, schade aan het milieu ziet het er naar uit dat de winning van deze olie toch op gang komt. De reden voor winning is met name de volledige onafhankelijkheid van leveranciers uit onrustige gebieden zoals het midden-Oosten.
Beleggen in olie, voor iedereen bereikbaar:
Het klinkt misschien vreemd, maar iedereen die dat wenst kan in de oliemarkt beleggen met als doel winst te maken. Dankzij het ontstaan van beleggingsplatforms op internet, kunnen particulieren voortaan hun spaargeld gebruiken om te speculeren op de stijging of daling van de olieprijs.
Hiervoor hoeft u alleen maar uw beleggingsmethode te kiezen: de CFD’s die de Forex-brokers aanbieden en de binaire opties, die speciaal voor onervaren beleggers zijn ontworpen. Beleggen-olie.nl ziet het als zijn plicht u uit te leggen hoe deze beleggingsinstrumenten werken en hoe u ze het beste kunt gebruiken om winst te maken.
CFD’s om in aardolie te investeren:
Op dit moment zijn CFD’s zonder enige twijfel de meest geschikte instrumenten om uw geld in aardoliekoersen te beleggen. In feite gaat het om online, vanaf een tradingplatform toegankelijke ‘ContractsforDifference’,waarmee particulieren vanuit een beveiligde online omgeving op de WTI- of Brentkoers van een vat ruwe olie kunnen speculeren.
Concreet kunt u zich via deze CFD’sdus in enkele muisklikken positioneren tegenover zowel aankoop als verkoop van ruwe aardolie op de beurs. U kunt ook inzetten op koersstijgingen of -dalingen, en uw posities afdekken van zodra de prijs per vat het door u vooropgestelde doel heeft bereikt. Uw winst komt hier dus overeen met het prijsverschil tussen het openen en sluiten van uw positie in verhouding tot het geïnvesteerde bedrag, en met het feit of de koers al dan niet in de door u voorspelde richting evolueerde. In het tegendeel zal dit prijsverschil ook uw verliezen vertegenwoordigen.
De CFD’s bieden tal van voordelen, waaronder dat van gebruikseenvoud, zelfs voor particulieren die niet de gewoonte hebben om op financiële markten te beleggen. Bovendien hebben ze een hefboomeffect, waardoor uw winstbedrag zelfs door een klein koersverschil kan oplopen. Natuurlijk krijgt u ook instrumenten ter beschikking om uw posities beter te beheren terwijl u uw risico’s zoals orders beperkt.
Op onze website vindt u uiteraard ook een heleboel informatie over het traden van aardolie door middel van CFD’s; er wordt u bovendien een aantal tipsaangereikt om de tradinginstrumenten beter te gebruiken. Met die informatie kunt u met de instrumenten aan de slag: u investeert uw geld in aardolie zonder bij tussenpersonen langs te moeten.
De voordelen van het beleggen in olie:
Olie “van de beurs” heeft allerlei voordelen ten opzichte van andere populaire beleggingen zoals bijvoorbeeld aandelen. Om te kunnen speculeren met olie hoeft u alleen maar enig begrip van de technische en fundamentele analyse van de markt te hebben.
Maakt u zich geen zorgen als u deze termen ingewikkeld vindt. De website beleggen-olie.nl werd speciaal ontworpen om investeerders de regels voor investeren in het zwarte goud te helpen begrijpen en om deze opportuniteit voor hen eenvoudig toegankelijk te maken.
De beste strategieën voor investeringen in aardolie:
Op onze website vindt u ook strategische adviezen om van uw beleggingen in de aardoliekoers een succes te maken.
Naargelang uw kennisniveau en voorkeuren bestaan er verschillende manieren om uw geld in te zetten op het zwarte goud. Zo zal het traden op de lange termijn bijvoorbeeld eerder iets zijn voor een publiek met een groot investeringskapitaal dat vooral in de toekomst winst wil genereren, zonder nood aan snelle opbrengsten. Beleggers die daarentegen vooral snelle of zelfs dagelijkse winsten op de aardolieprijs willen maken, vinden ook beleggingsmethodes die voor hen geschikt zijn.
Om u te helpen bij het uitstippelen van uw strategieën zullen we u bovendien bepaalde analysetechnieken aanraden, net als de beste grafische indicatoren en basisindicatoren die u op het platform van uw broker kunt vinden en die u zullen helpen bij het analyseren van de aardoliekoers.
We leggen u bovendien uit wat de beste momenten zijn om positie in te nemen op het vlak van ruwe aardolie en hoe u het nieuws kunt gebruiken om een aanzienlijke koersstijging of -daling van het zwarte goud te voorspellen door de grafieken die uw online tradingplatform u ter beschikking stelt goed in de gaten te houden.
Wij verklappen u ook enkele trucs waarmee u meer winst kunt maken of uw risico’s kunt beperken, bijvoorbeeld via socialtrading of automatic trading, wat eveneens functies zijn die door CFD-brokers worden aangeboden.
De verschillende strategieën en technieken die op deze website worden voorgesteld richten zich tot beleggers van alle niveaus: sommige strategieën zijn aangepast aan beginners en andere zijn geschikt zijn voor meer beslagen traders. Naargelang uw kennisniveau kunt u dus beginnen beleggen volgens een methode die voor u geschikt is; zo loopt u niet verloren in de marktomgeving en haar risico’s.
Hoe kunt u online speculeren:
Om online op de koers van het zwarte goud te speculeren, zowel bij stijgingen als bij dalingen, kunt u rekenen op de adviezen van deze website die gespecialiseerd is in het beleggen in het zwarte goud. Ook krijgt u er uitleg over de verschillende factoren die de prijzen doen stijgen of doen dalen, en daarnaast actueel nieuws over deze markt die volop in beweging is.
Op deze site vindt u dus een eenvoudige en geïllustreerde uitleg van alle basisbegrippen van deze markt en van het speculeren. Daarna hoeft u alleen nog maar uw beleggingsstrategie toe te passen.
De aardoliemarkt goed kennen om beter te investeren:
De aardoliemarkt is een tegelijk eenvoudige en complexe markt. Het is een voordeel om in slechts één actief te traden, vooral voor niet-ervaren beleggers. Dit geldt zeker voor aardolie, omdat het een relatief eenvoudig te analyseren actief is waarover bovendien een heleboel informatie beschikbaar is.
Maar tegelijk hebben de verschillende spelers op deze markt ook een concrete en directe invloed op de prijzen van de grondstof: het is uiteraard onontbeerlijk om zowel hen als de wereldwijde werking van deze markt goed te begrijpen voordat u begint met het beleggen van uw geld.
Dankzij de verschillende artikelen die wij u op deze website aanbieden zult u al snel de aardoliemarkt leren kennen en een echte expert in de materie worden. Zo zult u bijvoorbeeld de organisatie van deze markt leren kennen, de belangrijkste producenten, consumenten en exporteurs van aardolie in de wereld, maar ook de manier waarop de prijs van een vat ruwe aardolie berekend wordt.
Wij zullen u ook de geopolitieke actualiteit of andere externe gebeurtenissen meegeven die prijsstijgingen of -dalingen van een vat ruwe aardolie kunnen beïnvloeden. De factoren die de koers van het zwarte goud beïnvloeden zijn eigenlijkwelbekend en ook gemakkelijk te herkennen. Dankzij enkele basisindicatoren zoals de koers van de Amerikaanse dollar of de aardolievoorraden van de Verenigde Staten is het gemakkelijk om te anticiperen op een stijging of daling van de aardolieprijs.
Nadat u al deze informatie – die bovendien op een erg eenvoudige en toegankelijke manier uitgelegd wordt – verwerkt hebt, zult u helemaal in staat zijn om wijzigingen van de aardoliekoers te voorspellen. Vanaf dan zal het er slechts nog op aankomen uw tradingstrategieën op punt te zetten om live op de prijs van een vat ruwe aardolie te speculeren.